EBAY! =D


I denna vecka har vi fått hem en del av det vi hade beställt från Ebay!


Vi har fått hem fjärilarna
och de är visserligen - som trott - lite ljusare än den gröna nyans vi använder oss av men de blev jättefina ihop med det (dessutom ska de fästas på inbjudningkorten och kommer således inte synas i samband med dukningen på dagen D). Kan visa bilder på de senare då de sitter på korten.

Men så har vi också fått tyget vi ska ha som löpare (vi blev lite oroliga först för när det är rullat på rulle gör lager på lager-effekten att det ser illgrönt/neongrönt ut, men som ni ser på bilden blir det så milt som vi hoppades då det läggs tunt.)

Vi har också fått de två organzabanden. Det mörkare ska vi ha runt servetterna och runt vaserna... Det ljusa och det mörka kommer sedan att viras runt björkkupolen vi ska vigas under samt smycka trappräcken upp till toaletten =) 

Kunde inte låta bli att testduka! =D



Det är ett helt år tills vi gifter oss så vi har naturligtvis INTE KÖPT ALLT ÄNNU. På bilden är det inte rätt porslin (tallrikarna ska t.ex. vara vita), stolarna kommer att vara vita. I "vaserna" (som alltså inte ska vara ölglas som på bilden =P) kommer det vara sommarbuketter av massor ormbunkar i kanterna och vita rosor + prästkragar i mitten. Vi ska fixa någon typ av korthållare... vi ska fixa 2 typer av ljushållare till (där som ljusen står på bara bordet), banden runt servetterna ska vara längre så att rosetten blir lite större... det ska vara andra servetter... tja... men som grundidé ser ni ju hur vi tänkt! =) Vi blev rätt nöjda! =D

Vi vet inte riktigt om vi ska eller inte ska ha de silvriga stenarna dock.... jag lutar mot inte, sambon mot att ha... vi får se =) Vad tycker du?

Hej hopp och bordsplacering och sånt.


Ja här har jag då inte skrivit mycket sista tiden =P Men det är för att det inte händer så mycket sörrni. Nästan så att jag blir lite uttråkad... i detta med bröllop alltså. Känns som om allt är klart typ, ett år i förväg, så jag vet inte vad jag ska ta mig för härnäst...

Visst finns det saker att göra
, massor, men det är sånt som liksom ändå inte är någon idé att göra ännu. Som att skriva ut alla inbjudningskort t.ex. Bättre att vänta tills det närmar sig dags, så att man hinner ändra i info eller liknande om det behövs.

Igår var jag på en större tillsällning, där det var bord utplacerade liknande som jag och sambon tänkt på vårt bröllop. Det känns lite extra kul att gå på större fester nu för man kan sitta och se med bröllopsögon och få tankar och idéer. För det första tänkte jag på detta med 60cm:s regeln man pratar om... jag tror att det var 60cm per bordsplats nu med nämligen och det tyckte jag kändes trångt! Gästerna fick typ sitta och klämma ihop armarna då de åt. Kan iof berott på att det även bakom var väldigt trångt. När vi på vår rad satt ned, och de på raden bakom oss (som då hade ryggarna mot oss) också satt ner, så stod stolsryggarna MOT varandra, ihop. Så trångt var det.... så jag satt och försökte se hur långt det var mellan borden och ska ta det med mig i våra tankar så att vi slipper behöva ställa borden så trångt själva! Det fick liksom inte att resa sig upp ens ifall inte först alla som satt på samma rad reste sig, gick åt sidan och sköt in sin stol, en i taget =P Galet!





Har ju helt glömt skriva om vigselförrättaren!


Tror jag i alla fall?
Vi har bokat! =D Sån jäkla tur vi hade alltså... småkikade lite på hur det fungerar det där att ta ut en vigselförrättare till en egen plats och så och förstod ganska snabbt att då bör man boka gärna ett år i förväg. Hörde av mig till landstinget i det län vi tänkt oss för att få en lista på de vigselförrättare som finns i länet. Ja, så började jag googla lite grann på de namn som fanns i närheten av den plats vi tänkt vara på... och hittade ett namn som jobbar inom samma branch som min syster gör. Kollade lite snabbt om hon kände till denna vigselförrättare och det gjorde hon! Hon rekomenderade denne varmt också!

Så vi hörde av oss och fick grönt! Så nu är det bokat =D Känns riktigt bra att personen som ska viga oss också känner min syster och också har fått goda ord från henne. Topp! =)



Ebay-debut! =)

Igår shoppade jag loss lite på EBAY:

Köpte de skogsgröna organzabanden


och de lime/äppelgröna.


Detta ska vi ha till allt från att knyta rosetter på vaser till att snurra in trappräcket (som leder upp till toaletten, i övrigt är vi ju utomhus) till att klä in björkkupolen som vi ska vigas under.

Köpte organzatyg som ska gå som löpare på borden, har inspirerats från bilden nedan som har samma tyg. Gillar att det inte syns så mycket men ändå ger effekt =)

 

 

Köpte även dessa organzapåsar som vi tänkt placera på allas stolar med ris i (till vigseln) och dessa fjärilar som OM de är i rätt färg då de kommer ska pryda inbjudningskorten och kanske tårtan. De kostade bara 29kr inklusive porto och allt för 50 st =P

 

 

 

Just fjärilarna är jag osäker på färgen fören jag ser dem som sagt, men så kostade de bara 29kr totalt så =)

 

 


Alltså.... va?!


Idag när jag öppnar upp länken med klänningen står den åter på 7999kr... helskumt ju!

=O


De har sänkt klänningen jag kikat på (
nästan varje dag av just den anledningen =P) med 3200kr!!! =O 7999kr kostade den från början men eftersom det är en klänning av kollektion 2011 räknade jag nästan med sänkning innan jag skulle behöva skicka efter. Nu är den alltså nere i 4799kr!!! =D

Det värsta/svåraste är bara att jag tänkt att gå ner i vikt innan.... men hur gör jag nu, vill ju inte att den tar slut heller =S


TodeloOOOoo!


Oj oj, här var det längesedan jag skrev, sorry! Är nog inte så många som följer denna blogg ändå =P Har haft en fantastisk helg! Här har det regnat och varit iskallt hela veckan men i helgen har det varit strålande sol! Just nu sitter jag och sipprar på ett glas rött och känner mig nöjd med helgen - hur ofta känns det så på en Söndag? Nä just det.

Nå... nått nytt kring the wedding då?
Tja... har börjat kika på Ebay och funderar på att beställa lite saker därifrån. Detta är vad jag lagt som bokmärken för att fundera lite på:


Band till dekoration. Vi ska ha två olika gröna i vårt gröna tema. Bl.a denna skogsgröna.
Den här är 19mm och 45meter lång och kostar 37kr inklusive porto.


Den andra gröna, samma mått, 37,50kr inklusive frakt.

Organzapåsar, 50st 10*15cm, 44,50kr inklusive frakt.

Vita rosenblad, 1000st för 29kr inklusive frakt.

Organzatyg, till löpare, en rulle på 25meter, 100kr inklusive frakt.

Murgröna/Vinranka på tråd, 27 meter, 21kr inklusive frakt.


Papperslyktor/lampor att ha i tälttaket, 15,47kr/st inklusive frakt...


Har alltså inte skickat efter något alls ännu, detta är vad jag funderar och är sugen på =)

Längtar men ändå inte!


Kommer min bröllopsdag att bli!
Enkel och fin och älsklig! Inte om jag vann miljoner skulle jag (eller sambon) ändra något i våra ganska enkla planer tror jag! Sitter och lyssnar på två fina fina låtar som vi ska ha den dagen det smäller (långt långt bort men ändå) och blir glad i hela kroppen! (Okej då, de två glasen vin kanske hjälpt på traven också men ändå!) Nå... längtar till den dagen samtidigt som jag vill njuta av den långa planeringstiden också.


Vi har bestämt oss =D


Nu har vi tältklurat lite och jag skickade igår även en förfrågan till ett företag som hyr ut partytält, bord och stolar.
Så har vi mailat fram och tillbaka lite och han har gett olika paketpriser som förslag på det vi vill ha.

Vi slutade i att välja mellan ett 6*9 tält och ett 6*12 tält
och det slutade i att det sista, inklusive stolar, bord och golv enbart kostade 400kr mer än det första inklusrive samma... så då kan vi ju lika gärna ta det större.

Har/hade även klippt ut tälten, bord och stolar i rätt skala för att se hur det skulle kunna bli. Från början hade vi tänkt oss ett U-bord med lika långa sidor... men då detta inte får rum på bredden i tältet blev alternativen antingen ett U med långa tungor eller ett E... Vi har allt mer börjat luta mot E:et eftersom alla gäster sitter mer tillsammans då = gemytligare.

Hur som helst behöver vi inte längre bestämma oss i förväg eftersom vi valt att boka det större tältet. Känns kul att "lokalen" är bokad!!! Nu när vi valt att hyra riktigt tält spelar det heller ingen roll om det blir regn eller lite blåst, detta tält ska ändå hålla =D

Det gröna är alltså tältet, det lila borden och det gula stolarna (utdragen med person på). Som ni ser får man ju då i det stora tältet rum med buféborden inuti tältet =)


Fördelen med denna bordsplacering är ju att man kommer alla gäster mer nära!
Dock får det bara rum exakt 50 gäster... vilket vi har i dagsläget, 1 år i förväg.


Fördelen med denna placering är att det finns 54 platser... 1 år från nu är ändå en del
tid, vi kanske kommer några av våra mindre nära vänner närmare innan dess och vill
bjuda även dessa... Nackdelen är att personerna i slutet på tungorna kommer jättelångt
från oss.

RSS 2.0